Когато избирате диета, която е подходяща за вас, трябва да вземете предвид вашата зодия, тъй като тя играе важна роля. Научете повече за това какъв тип храна трябва да изберете, за да се отървете от излишните килограми.

Овен (03/21-04/20)

Типичният Овен е нетърпелив и бързо му писва от диетата. Затова всички Овни, за да отслабнат, трябва да се занимават със спорт - колкото повече се движите, толкова по-забележимо ще се подобрят здравето и състоянието на тялото ви. Отделете повече време за всяко хранене, дъвчете по-дълго и по-старателно. Ако дъвчете бързо, може да започнете да преяждате. Подбирайте и консумирайте храната по-съзнателно и благодарение на това ще постигнете видим резултат.

Телец (21.04-20.05)

Хората от тази зодия обикновено са чувствени, обичат добрата храната и удоволствието. Следователно те могат да се хранят дори когато не са гладни. Диета Телците могат да спазват само ако не са лишени от радостта от храната. Най-добрата алтернатива на сложните диети за Телец е принципът „изяж наполовина“: съзнателно се наслаждавайте на любимата си храна, но яжте по-малко от обикновено.

Близнаци (21.05-21.06)

Отслабването е лесно за Близнаците. За тях е подходящ принципът на хранене, според който можете да ядете всичко, но малко по малко, благодарение на това, дори по време на загуба на тегло, те ще могат да се насладят на разнообразни вкусови усещания, което е много важно за хората на този знак.

Рак (22.06-22.07)

Ракът е лунен знак на зодиака, така че фазите на луната са важни за него. На намаляваща луна раците лесно и бързо отслабват. При тях вътрешното състояние също е важно: ако Ракът е в тъга, той може да се утеши с шоколадово блокче, следователно, да наддаде на тегло. Ето защо най-доброто нещо, което можете да направите за себе си, ако сте Рак, е да запазите спокойствието си. Най-добрият спорт за вас е йога.

Лъв (23.07-23.08)

Подобно на други огнени знаци, Лъвовете не трябва да остават без спорт и движение, ако искат да са във форма. Бърз начин да отслабнат за Лъвовете е да пропуснат късната вечеря и да заменят гарнитурата със салати и зеленчуци.

Дева (24.08-23.09)

Девите, като правило, знаят кои храни трябва да ядат по време на отслабване и кои да откажат, те също не забравят да пият много чиста вода. Девите могат да си позволят да хапнат нещо вкусно, защото знаят как да постигнат баланс. По време на отслабване им е полезно също да правят гимнастика и да ходят на масаж.

Везни (24.09-23.10)

Везните са харизматични хора, които не са разглезени от няколко излишни килограма. Въпреки това, като истински естети, те обичат всичко наоколо да изглежда добре, особено самите те. Основната слабост на повечето хора от този знак е сладкото. По време на отслабване кантарът може да ги замени с диетичен шоколад и сладкиши без захар.

Скорпион (24.10-22.11)

Много Скорпиони или поддържат удобно за тях тегло през целия си живот, или непрекъснато се борят с излишните килограми. За тях е особено важно да следят количеството течности, които пият, редовно да организират дни на гладно и да не злоупотребяват със силен алкохол.

Стрелец (23.11-21.12)

Стрелците ядат това, което харесват, без да се ограничават твърде много. В същото време мнозина лесно успяват да останат в добра форма, тъй като водят активен начин на живот - просто нямат време да наддават на тегло, поради постоянно движение. Ако Стрелецът все пак трябва да мине на диета, трябва да яде повече протеини, много риба, зеленчуци и плодове.

Козирог (22.12-20.01)

Козирозите, като правило, лесно поддържат удобно тегло, но ако трябва да отслабнат, тогава си струва да намалят количеството на консумираните въглехидрати - картофи, сладкиши, брашно. Избягвайте диети с ограничена храна и пийте повече зелен чай.

Водолей (21.01-19.02)

Водолеите лесно спазват диета - за тях това е повод да опитат нови ястия, така че за тях най-добрият изход е да приготвят нови ястия от различни кухни. Екзотичните плодове - манго, папая, личи - ще помогнат на Водолея лесно да прехвърли ограниченията в сладките. Водолеите особено лесно отслабват в компания, така че мотивирайте приятелите си да се променят.

Риби (20.02-20.03)

Повечето представители на тази зодия се нуждаят от ментор, който да ги подкрепи в отслабването. Ако нямат човек, който да отслабва с тях, слабият принцип на разделно хранене е идеален за тях: един ден риба или месо със зеленчуци, другия - зеленчуци и въглехидрати (зърнени храни или друга гарнитура). За добро здраве Рибите трябва да спортуват и да спят достатъчно.