Декември винаги се свързва с очакването на Новата година, което означава - с подаръци, магия, нови надежди. През 2022 г. декември започва през периода на неподвижен Нептун – първите 5 дни. Тази планета създава атмосфера на тайнственост, подозрителност на всички нива - пропуските и потайността пораждат подозрителност в екипа, формират стресираща потискаща среда.

В началото на декември трябва да сте по-внимателни с всякаква информация, тъй като „мъглата се сгъстява“. Възможни са всякакви неблагоприятни и неконтролируеми процеси, свързани с водната среда, както в технически съоръжения, така и в природни условия.

Периодът на ретрограден Марс в Близнаци продължава, което означава, че желанието да се ускорят събитията ще доведе до нови препятствия, повреда на машини и съоръжения и грешки. Сега е изгодно да заемете изчаквателна позиция и е по-добре да отложите приемането на съдбоносни решения до 22 декември - първия изгрев след зимното слънцестоене.

На 7 декември в 00:08 часа Меркурий ще влезе в знака на Козирог и ще ви помогне да подредите нещата в информационното пространство, да си поставите цели и да решите план за постигането им. Рационалността, концентрацията, предвидливостта допринасят за решаването на всякакви проблеми. По време на този транзит много ще стане ясно, ще се появят повече правдиви факти.

На 8 декември в 06:08 пълнолунието в Близнаци активира сферата на комуникациите, Нептун преминава в директно движение, което ще повлияе най-благоприятно на протичащите събития. От този ден нататък хората стават по-мобилни, отворени за взаимодействие и обмен на информация, проявяват благоразумие в бизнеса.

10 декември в 05:54 Венера ще се присъедини към Меркурий и ще продължи движението си в Козирог. През този транзитен период е по-лесно да се реализират сериозни проекти, да се изградят бизнес отношения, да се намери компромис по финансови въпроси. Известно ограничаване на емоционално-чувствената сфера може да създаде не много приятни предпоставки за романтични отношения. Много двойки обаче ще искат да формализират връзката си.

Източник: Марина Скади, астролог