9-месечен питбул е умрял след ухапване от коралова змия, за да защити група деца, които си играли в задния двор на къща в щата Флорида.

Децата си играли с четириногия им любимец на име Зевс, докато в един момент към тях не приближило влечугото, което опитало да нападне едно от децата, но кучето изскочило пред него и поело отровното ухапване.

Зевс връхлетя върху змията, която от своя страна го ухапа четири пъти, сподели пред местни медии собственикът на питбула Гари Ричардсън.

Веднага след инцидента семейството е завело пострадалото куче на ветеринар, където му била поставена противоотрова, пише novini.bg. За жалост домашният им любимец не успява да се възстанови и издъхва на следващия ден.

,,Благодарна съм, че жертва своя живот, за да спаси този на децата ни. Зевс винаги ще бъде запомнем с действието си'', коментира майката на децата.

В заключение жената подчерта, че питбулите не са тази кръвожадна порода, за която повечето хора ги мислят. Тя допълни, че ако един питбул е агресивен, то е защото с него не са се отнасяли както трябва. Ако правилно отгледаш един питбул, той ще жертва живота си за вас, посочи накрая тя.