Събуждането в шикозна хотелска стая с изглед към слънчевата система може да бъде бъдещето на пътуването.

Базираната в САЩ компания разкри нова информация и концепции за идеята си за космически хотел, чиито проекти са в орбита от 2019 година.

Първоначално представена от калифорнийската компания "Gateway Foundation" и след това наречена станция "Von Braun" - тази футуристична концепция се състои от няколко модула, свързани с асансьорни шахти, които съставляват въртящо се колело, обикалящо около Земята. Сега проектът се наблюдава от "Orbital Assembly Corporation", компания за космическо строителство, която прекъсна връзките с "Gateway".



Компанията за космическо строителство сега има за цел да изстреля не една, а две космически станции с туристическо настаняване: "Voyager Station", преименуван оригинален дизайн, сега е планиран да побере 400 души и да отвори през 2027 г., докато новата концепция "Pioneer Station", помещаваща 28 души, може да функционира само след 3 години.

Целта, казват "Orbital Assembly", е да се управлява космически "бизнес парк" - дом на офиси, както и на туристи. „Трябва да се даде възможност на хората да живеят, работят и процъфтяват в космоса“, казва Тим Алаторе - главен оперативен директор на "Orbital Assembly".

Цената на това космическо удоволствие обаче е невероятна, което затруднява мнозина от нас да си представят да прекарат годишния си отпуск извън този свят. Според Алаторе космическият туризъм няма да е само за милиардери. "Правим всичко възможно, за да направим пространството достъпно за всички, не само за богатите", споделя той.

Междувременно Алаторе смята, че космическият туризъм тепърва започва. „За хората, които са скептици или съмняващи се, това, което винаги съм казвал е „Дайте ни време. Ще се случи. Не се случва за една нощ. Просто ни изчакайте и ние ще ви покажем какво правим и тогава вие ще можете сами да прецените."