Няма нужда да се залъгваме плащането на наем не е добра инвестиция.

Вашите трудно спечелени пари отиват в джоба на вашия хазяин всеки месец, вместо поне да изплатите част от част от ипотеката, а още по-лошо е цената да се покачва от година на година. Толкова много хора чакат да чуят дали наемът им ще бъде вдигнат отново, имайки предвид, че наемът често заема голяма част заплата, пише ladbible.com.

Предвид това положение, идеята за място, където наемът не се е покачвал от 500 години, звучи невероятно привлекателно, но това е единственото място в света, където съществува такова нещо.

Ако сте искали да живеете там, тогава ще трябва също да ви предупредим, че освен че има ограничени места, има и доста строг списък с изисквания за влизане.

В град Аугсбург, Германия, има ограден анклав, наречен „Fuggerei“. Ако все пак разгледате мястото, ще бъдете изумени от гледката на някои красиви къщи, които са има вид близък до този, който са имали по времето, когато Fuggerei е основан през 1516 г.

Нещо друго, на което това място държи, е да поддържа наема за жителите на същото ниво, както през 1516 г., и ако смятате, че това означава евтин наем, тогава ще сте прави.

Цената за живот във Fuggerei за една година е малко по-малко от 1,88 евро (77p), за да бъдем точни. За това ще получите апартамент с площ между 45 и 65 квадратни метра, с достъп до градинска барака, ако сте на приземния етаж, и таванско помещение, ако живеете на горния етаж.

Въпреки че видът на мястото може да е старомоден, всички жилища имат течаща вода и електричество и всеки дом има свой собствен уникален звънец, така че можете да разберете кое място е вашето дори когато е тъмно.

Разбира се, след изобретяването на уличните лампи, не е нужно да различавате коя врата е вашата по формата на звънеца, но все пак.

Въпреки това, ако искате да живеете във Fuggerei и да плащате същия наем като хората през 1516 г., тогава трябва да отговаряте на определени изисквания. Трябва да сте живели в Аугсбург две години, да сте католици и да страдате от бедност, без да сте задлъжнели.