Жена от публиката в предаването "Стани богат" е опитала да подскаже на участник в играта, показвайки банкнота от 5 лева. Тази информация бе тиражирана в няколкото медии.

Играчът е трябвало да отговори на въпроса “На коя от банкнотите изобразеният не е с брада?”, за който е поискал помощ от публиката. Жълтите медии публикуваха стопкадър, на който се вижда как зад гърба на водещия Михаил Билалов жена от публиката изважда банкнота, а това се пада точно срещу очите на участника.

Лъжа е, че публиката в “Стани богат” подсказва на играещия. “В конкретния случай участникът използва жокер от публиката в първите секунди от задаването на въпроса и нито за миг не вдига поглед от екрана си. Изваденият от контекста кадър е от момента, в който водещият Михаил Билалов изчита въпроса към публиката, за да даде своя вот”, каза главният редактор на “Стани богат” Елена Чопакова, цитирана от "24 часа".

По думите ѝ на разстояние от няколко метра, с прожектор, насочен към играчите, и при смесено осветление шансът за подсказване е само чрез употреба на специална оптика. “Освен това според правилата на формата по време на игра публиката е задължително затъмнена, именно за да се избегнат подобни рискове”, допълва Чопакова.