Група изследователи на НЛО от Обединеното кралство представиха това, което според тях е "най-ясната снимка на НЛО". Но скептиците не са съгласни с това твърдение, съобщава Ancient Origins.

НЛО ученият Дейвид Кларк от университета Шефилд-Халам, Англия, и колегите му, които изучават НЛО, публикуваха това, което те наричат ​​най-добрата снимка на НЛО. Може би това е първото доказателство, че подобни обекти съществуват, но от друга страна може да е таен американски самолет, прелетял над Шотландия.

НЛО фотография
Група изследователи на НЛО от Обединеното кралство представиха това, което според тях е "най-ясната снимка на НЛО". Но скептиците не са съгласни с това твърдение. Снимка: Ancient Origins

Цели 6 снимки на НЛО вечерта са направени от двама неизвестни фотографи близо до град Пърт в Шотландия през август 1990 г. Снимките показват обект с форма на диамант, който се рее във въздуха. Но до това предполагаемо НЛО има друг обект, който много прилича на самолет. Тогава свидетелите на това събитие оцениха размера на обектите на около 30 метра дължина и също така заявиха, че той внезапно се появява и също толкова внезапно изчезва.

Тези снимки попадат в ръцете на британското министерство на отбраната и оттогава никога не са били публикувани. Много скептици тогава и сега твърдят, че това НЛО е отражение на камък в езеро, а самолетът е или лодка в езерото, или истински обикновен самолет, който също се отразява във водата.

НЛО фотография
Преди публикуването на новата снимка на НЛО, изследователите разполагаха само с груба репродукция на едно от шестте изображения, създадени от британските военни. Снимка: Ancient Origins

Дейвид Кларк прекара няколко години в проучване на тази необичайна история и в крайна сметка намери бивш офицер от RAF, който имал копие на една от 6-те снимки на предполагаемото НЛО. Експерти по снимки потвърдиха автентичността й и че тази снимка е направена през 1990 г.

През декември 1992 г. 19 очевидци съобщават, че са видели огромно НЛО да лети над нефтения терминал Sull Vow на Шетландските острови (близо до Шотландия) с невероятна скорост, която надвишава скоростта на реактивен самолет. Според очевидци този обект свети с бяла, червена и оранжева светлина.

Тогава метеоролозите заявиха, че не са регистрирали природни явления в района, а британските военни съобщиха, че техните радари също не са забелязали обекти в небето. Освен това местните авиодиспечери твърдят, че по това време не са прелитали нито военни, нито цивилни самолети.

нефтен терминал, Шотландия
Петролен терминал Sullom Vow на Шетландските острови, мястото на наблюдение на НЛО през 1992 г. Снимка: Ancient Origins

В архивите на ЦРУ все още има документ от 14 декември 1992 г., в който се казва, че журналист от Лондон е разговарял с очевидци, които са му разказали за НЛО, което са видели. Според журналиста наблюдаваното събитие съвпаднало със съобщенията, че САЩ тестват нов свръхсекретен военен самолет, който може да лети с големи скорости. Тогава журналистът стигнал до извода, че НЛО може да е точно този самолет. Само преди 20 години този документ беше разсекретен. Обединеното кралство обаче наложи забрана за разкриване на имената на двама фотографи, които са направили снимки на предполагаемото НЛО от 1990 г. преди 2076 г.

НЛО, ЦРУ, документ
В архивите на ЦРУ все още има документ от 14 декември 1992 г., в който се казва, че журналист от Лондон е разговарял с очевидци, които са му разказали за НЛО, което са видели. Снимка: Ancient Origins

Авторът на статията пише, че не е изненадващо, че много хора смятат, че американските и британските военни крият нещо. Освен това съдбата на 6-те оригинални снимки на възможно НЛО все още не е известна.

Превод: GlasNews