Имало неща, които сте искали да знаете предварително, за да си спестите време и неудобства? Вероятно. Вижте полезни съвети и вещи, които да вземетесъс себе си при пътуване със самолет.

То винаги е по-комфортно и удобно, когато вземем със себе си и някои вещи, извън багажа който сме приготвили. Те почти няма да натежат допълнително.

Стюардеси и служители на авиокомпании изброиха "топ незаменимите" неща, които ще направят дългия полет със самолет по-комфортен. Техните препоръки предоставя портала Thrillist.

И така, стюардеса, която е работила в продължение на седем години, нарече сгъваемата бутилка за вода, най-необходимата вещ за пътниците.

Друга стюардеса с дългогодишен опит в авиацията посъветва да вземаме със себе си дезинфекционни кърпички за ръце. С тях освен ръцете си, можем да избършем и подлакътниците и облегалките на седалките. "Нямате представа колко микроби има върху тях", подчертава стюардесата.

На пътуващите също така се препоръчва, винаги да носят чадър в ръчния си багаж. "Чадърът не заема много място в багажа и ще се радвате, че сте го взели със себе си, когато например трябва да чакате такси под дъжда. Разбира се, можете да си купите чадър и на летището, но цените там са доста завишени", казва бивш служител на SkyWest Airlines.

Друга неочевидна, но важна вещ при полет, е обикновената химикалка. Тя може да бъде полезна не само за решаване на кръстословици, но и за попълване на документи при международни полети.

Освен това, друга опитна бивша стюардеса споделя полезна "хитринка" при опаковане на багажа, пише money.bg. Тя препоръчва да оставите контактите си записани на листче във всички вътрешни и външни джобове на куфара си, за да може по-лесно да ви бъде върнат багажа от авиокомпанията, ако се загуби и бъде намерен.

А в случай че носите ценни вещи в куфара си при пътуване със самолет, то е добре предварително да ги фотографирате, за да може да ги покажете на снимка при евентуално загубване на багажа.