Животът на модните тенденции е кратък. Често носим ярки, привличащи вниманието дрехи само за няколко сезона, а след това насочваме вниманието си към нови елементи от гардероба. Въпреки това, модерен не означава стилен и красив, а много от обичаните преди тоалети сега предизвикват не възхищение, а само смущаващи усмивки в другите.

Мокасини с козина

През 2015 г. мокасините с козина бяха откритието на модна къща Gucci. Тогава появата им на подиума предизвика фурор и пухкавите обувки веднага пожънаха успех сред масите. Оригиналните обувки обаче бързо отегчиха всички и създателите им скоро отказаха да показват творението си публично.

“Китова опашка”

Популярността на една от най-противоречивите тенденции от началото на 2000-те или избледнява, или пламва отново. Бельо, което наднича изпод панталони и дънки с ниска талия, дразни мнозина, но не и модни икони, като Бела Хадид, Ким Кардашиян и Кайли Дженър. Изглежда, че знаменитостите мечтаят да пренесат тази тенденция на следващото ниво. Дали обаче ще успеят да накарат света да следва модата отпреди 20 години, времето ще покаже.

Сутиени Bullet

Мадона, която веднъж се появи на сцената със заострен сутиен, далеч не беше първата жена, избрала да облече това противоречиво бельо. Първият сутиен от този вид е бил пуснат през далечната 1941 г.: тогава модерните жени смятали сутиена за истински хит. Този елемент от бельо с необичайна форма обаче отдавна е потънал в забвение и все още няма предпоставки за завръщането му.

Автобронзант

Широкото използване на автобронзант и посещенията в солариумите очевидно не са били от полза за модерните жени в началото на 2000-те, които понякога явно са прекалявали с количеството на продукта, нанесен върху лицето и тялото. Днес прекомерно кафявият цвят на кожата не е добре дошъл: на мода е естественият външен вид, с който автобронзантите със сигурност са несъвместими.

Панталони с увиснало дъно

Модата на свободните панталони доскоро беше доста разпространена. През 90-те години на миналия век стилът беше активно популяризиран от рапъри и хип-хоп изпълнители, които по този начин показваха своето безразличие към социалните норми и порядки. Сега тенденцията на практика е остаряла, но все още виждаме ехото й в популярния вече стил овърсайз.

Клин

Времето на клиновете отмина – панталоните с ленти под стъпалата дойдоха да ги заменят. Лентите без угризение на съвестта могат да се носят дори върху обувки – така панталоните не се повдигат и помагат да затоплите краката си през студения сезон.

Друг подвид панталони с ленти включва носенето на допълнителен аксесоар на крачолите – тънка каишка, с която се фиксират.

Чорапи

През 2020 г. модната тенденция за бельо засегна както чорапи, така и чорапогащници. Но ако по-рано чорапите с отворени обувки се носеха от всички, то през 2021 г. тази противоречива тенденция започна бавно да отстъпва позициите си. Въпреки това запалените модни дами не бързат напълно да изоставят чорапите, съчетани с чехли и мокасини: вместо найлонови продукти, те предпочитат плетени цветни или бели чорапи.

Обувки с вериги

Обувките с вериги бяха масово разпродадени в началото на пролетта на 2021 г., но до края на лятото популярността на тенденцията започна да намалява. От обувки и ботуши веригите неусетно мигрираха към чанти, които след това буквално наводниха търговските центрове. Днес обувките с вериги са заменени от мокасини с ток – една от основните модни тенденции на тази есен.

Джогъри

Джогърите, толкова популярни в началото на 2021 г., до есента неусетно за всички мигрираха от отдела за нови модели в отдела за разпродажби. Сега преобладават широките панталони от различни материали: трикотажни, деним и дори плетени. Просторни и удобни в същото време, те изглеждат много по-изискани и по-скъпи от спортните панталони, в които прекарахме по-голямата част от 2020 г., пишат от ponichka.