В САЩ Джесика Мианс от Мейн беше изумена да получи пощенска картичка, която се оказа, че е изпратена от Париж, Франция през 1969 г. 

Жената, която живее в дома си в Портланд от 17 години, каза, че първоначално е помислила, че пощенската картичка, която е пристигнала в пощенската й кутия в понеделник, е доставена на грешен адрес.

„Първоначално си помислих, че е за един от моите съседи. Но после разбрах, че е за първоначалните собственици на къщата ми“, каза тя пред Bangor Daily News.

Пощенска картичка, изобразяваща Триумфалната арка в Париж, е адресирана до семейство Ганьон и подписана от някой Рой.

Пощенска картичка, писмо, съобщение, съобщение от миналото, достигнато година по-късно, пощенска картичка от Париж, поща, изпратена отновоцял екран
Пощенска картичка, изобразяваща Триумфалната арка в Париж, е адресирана до семейство Ганьон Снимка: Facebook/Джесика Мианс

"Скъпи приятели", пише Рой, "докато получите това писмо, отдавна ще съм си у дома, но изглежда подходящо да го изпратя от Айфеловата кула, където съм сега. Нямам възможност да видя много, но много се забавлявам."

Пощенската картичка има френско пощенско клеймо с дата 15 март 1969 г., но също така има нова марка и пощенско клеймо с дата 12 юли 2023 г. от Талахаси, Флорида. Според Джесика някой също наскоро е написал "или настоящ жител" след имената на получателите.

Рене Алберия Ганьон е роден в Квебек през 1905 г. и умира през 1988 г. Съпругата му Роуз Рейчъл Ганьон почина на 90-годишна възраст през 2002 г. В некролога на Рене Ганьон се казва, че дъщеря му е била омъжена за мъж на име Рой Салцман, а през 1988 г. двойката е живяла в Белгия.

Пощенска картичка, писмо, съобщение, съобщение от миналото, достигнато година по-късно, пощенска картичка от Париж, поща, изпратена отновоцял екран
Пощенската картичка е изпратена от Париж, Франция през 1969 г Снимка: Facebook/Джесика Мианс

Според записите други роднини са се озовали във Флорида. Минс предполага, че някой от тези роднини може да е попаднал на старата пощенска картичка и да е решил да я изпрати по пощата.

„Бих искала да благодаря на всеки, който е решил да подпечата картичката и да я пусне по пощата на 12 юли. Сигурна съм, че са  знаели, че получателите отдавна ги няма, но все пак са решили да я изпратят по пощата. Просто искам този човек да знае, че не само картичката е стигнала до местоназначението си, но че този малък, прост жест оправи деня ми“, каза тя.

Превод: GlasNews