Тази снимка предизвика ожесточени спорове в мрежата. Оптичната илюзия кара хората да се чешат по главите, докато се опитват да разберат дали фотото е направено отгоре или от дъното на това стълбище. 

Снимката е направена в слабо осветен тунел, разположен в калифорнийска пещера, която е туристическа атракция от 1905 г., пише Daily Mail.

Това предизвика много объркване, тъй като перспективата на снимката може да се види както като гледаща нагоре, така и като гледаща надолу. Поглеждайки тунела на снимката, могат да се видят посетители на на стъпалата и изглежда има знак „Нисък таван“, който предупреждава хората, които се качват нагоре - или слизат?

Ъгълът на парапетите допълнително обърква нещата.

Въпреки споровете и предположенията има ясен и точен отговор.

Ако вече сте посочили вашето мнение, може да го прочетете:

Правилният отговор е, че стълбите се спускат надолу, преди пещерата да се отвори към невероятна гледка към морето. 

Посетителите трябва да слязат по 145 стъпала, повечето неравни, хлъзгави и тесни, в Морската пещера на Съни Джим, за да стигнат до дъното.

Тунелът, който има изключително нисък таван, е издълбан през 1902 г. от китайски работник само с лопата и кирка под наблюдението на немския художник Густав Шулц. Използван е от контрабандистите за контрабанда на алкохол и опиум в Сан Диего по време на забраната между 1920 и 1933 г., когато продажбата, производството и транспортирането на алкохол е забранено.

Превод: GlasNews.bg