Когато нещата не вървят по план и стресът буквално ви изяжда, някой запалва свещ и отива на вана с пяна или се гмурка в завладяващия сюжет на книга. Въпреки това, според изследователите, има по-ефективен начин за справяне със стреса - сексът с партньор три пъти седмично работи много по-добре...

Според консултанта Трейси Сейнсбъри често пъти, когато хората са преуморени, изправени пред безкрайни списъци със задачи и се чувстват претоварени от живота, сексуалният им живот страда. Изследователите обаче смятат, че вместо да съкращават сексуалния си живот, хората всъщност трябва да отделят повече време за него, пише Daily Mail.

За да се чувстваме по-удовлетворени, казват изследователите, трябва да си набавяме "дневната доза" хормони на щастието като серотонин, допамин и "хормона на гушкането" окситоцин. Сексът може да достави целия този необходим коктейл от хормони чрез интимност, контакт кожа до кожа, а също и чрез самия акт.

Известните като допамин, окситоцин, серотонин и ендорфини, Сейнсбъри казва, че са не само хормони на щастието, но и нашите хормони на устойчивост и устойчивост, когато сме стресирани. Затова трябва да ги стимулираме да се чувстват по-добре. Изследователят отбелязва, че сексът може да помогне в това и затова трябва да го направите част от "вашата рутина".

Изследователят отбелязва, че не говорим непременно за романтично правене на любов, дори бързият секс може напълно да се справи с тези задачи. По същество предложението на Sainsbury е да бъдете забавни и игриви и да включите секса в седмичния си график, така да се каже.

Статистиката показва, че повечето двойки всъщност доста пренебрегват тази част от живота. Така проучването показа, че средната британска двойка прави секс само веднъж седмично. Всъщност той е в списъка след работа, комуникация, готвене, домакинска работа и личен живот.

Сейнсбъри отбелязва, че не само самото действие, но и контактът кожа до кожа също повишава нашите хормони на устойчивост и щастие. Ето защо изследователят настоява, че хората трябва да направят секса "част от рутината". Предполага се, че това помага за справяне със стреса, както и за насърчаване на здравословен сексуален живот.

Превод: GlasNews