Всяка домакиня мечтае празничната трапеза да бъде запомнена от гостите с неочаквани ястия и много преди новогодишните тържества тя започва да търси оригинални и красиви рецепти. Предлагаме ви едно наистина невероятно на вкус и дизайн предястие от известната блогърка Валерия Велигура, което несъмнено ще се превърне в хит.

Ние пробвахме и се получи това...

Съставки:

Филе от пиле - 150 г;
Варени яйца - 2 бр;
Кашкавал - 100 г;
Майонеза (можете да използвате заквасена сметана или натурално кисело мляко) - 50 г;
Чесън - 1-2 скилидки;
средно големи моркови - 3 бр;
Сол, черен пипер на вкус.

Метод на готвене:

Сварете филетата и морковите. Морковите могат да се приготвят много бързо в микровълнова фурна. За да направите това, почистете добре измитите зеленчуци, поставете ги в плик за печене и ги поставете на максимална мощност за 5 минути. След това обърнете морковите и задръжте още толкова. 

Пилешкото филе се нарязва на малки кубчета, смесва се с настърган кашкавал и яйца, добавя се майонеза (кисело мляко или заквасена сметана), наситнен чесън, подправки, всичко се разбърква до гладкост.

Оформете шест еднакви топки.

Настържете морковите на ситно ренде. Поставете малко моркови върху стреч фолио, оформете тънка палачинка. В центъра му сложете топка пиле и сирене, след което я завийте, както е показано на видеото, така че морковите да покрият изцяло топката.

Готовите "мандарини" могат да бъдат украсени с листа от мента и карамфил.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Valeriia Veligura (@yummy.lera)