Сцена като от филм на ужасите – прилеп, който има човешки размери, виси от покрива на дома ви.

За тези, които се плашат от подобен сценарий, ситуацията гарантира безсънни нощи, но няма нужда от притеснение. Има важни подробности, които ще направят подобна среща поносима.

Прилепите, които са славят с подобни внушителни размери, се срещат само във Филипините и Австралия, а любимите им храни са вегитарианските – обичат да си хапват плодове.

Става въпрос за Жълтошапчестата летяща лисица – вид, който е застрашен от изчезване.

Млад рибар направи улова на живота си СНИМКИ

А неговите представители официално са най-големите прилеповидни, които някога може да срещнете в природата.

Кадър, на който се вижда едни екземпляр, успа да предизвика множество реакции в социалните мрежи.

На него виждаме жълтошапчеста летяща лисица, която си почива с главата надолу на гредата на къща. Необичайната гледка е заснета преди години във Филипините.

Размерите на бозайника са плашещи, но са подсилени и от фотографски трик, който експлоатира перспективата. С помощта на същия ход, например, туристите изглежда сякаш държат килнатата кула в Пиза в ръцете си, пише “Дейли Мейл”. Така рядкото животно изглежда дори по-голямо, отколкото е в действителност.

Взимайте пример, защото повечето не можете да карате СНИМКА

Всъщност, размаха на крилете на летящата лисица е от 1,5 до 1,7 метра, което без съмнение е впечатляващо.

Размерите на телцето му са далеч по-скромни – тежи около 1,6 килограма, а тялото му е дълго колкото стъпало – около 21 сантиметра.

Снимката на Филипините придава далеч по-внушителен вид на прилепа, а публикацията събира цели 260 000 споделяния само в "Туитър". Някои от хората са ужасени от размерите на бозайника, други ги успокояват, че повод за притеснение няма - бозайниците са вегитарианци.

Представителите на вида са застрашени от изчезване.

Превод: GlasNews.bg

Снимка: "Дейли Мейл"