"Откакто съм се родил, се носят слухове, че истинският ми баща не е крал Чарлз, а Джеймс Хюит". Това заяви британският принц Хари по време на показанията си във Върховния съд в Лондон на процеса срещу редакционната група на таблоида "Мирър".

"Надеждата ми е да сложа край на медийната лудост", казва още той. 

Хари направи изявлението при кръстосан разпит от Андрю Грийн, адвокат на медията, който го помоли да изясни фраза в писмените показания на херцога на Съсекс пред съда, в които той обвинява журналистите от изданието, че имат окървавени ръце.

"Като дете и тийнейджър бях жертва на инвазията на пресата, през по-голямата част от живота си досега. Има хиляди, може би милиони статии, които са написани за мен, от времето, когато бях на 12 години. Като дете всяка от тези статии изигра разрушителна роля в моето израстване", заяви херцогът.

Той приповдигна емоциите в аудиторията със следващото си изказване.

"Откакто съм се родил, се носят слухове, че истинският ми баща не е крал Чарлз, а Джеймс Хюит. Непрекъснато мислех за причините, които стоят зад тези слухове. Вестниците искаха да всеят съмнение в хората, за да бъда отстранен от кралското семейство", заяви Хари.

С Джеймс Хюит лейди Даяна има връзка през годините.