33-годишният Ник Стоберл от Калифорния, който през 2015 г. влезе в Книгата на рекордите на Гинес като собственик на най-дългия език в света, стана гост в сутрешното шоу This Morning и показа, че е намерил много неочаквано приложение на неговият език.

В ефира на програмата мъжът нарисува с езика си водещите Холи Уилоуби и Филип Скофийлд. Преди това Ник уви езика с фолио и едва след това го потопи в боя и работи върху картината.


Попитан от Фил как е узнал, че има дълъг език, Стобърл отговори:

"Ако сте родени с него, донякъде знаете за това, защото като дете, като изплезех езика си, разбирах, че е по-дълъг от на другите деца. В гимназията получих прякора Джийн Симънс" (Джийн Симънс - басист на легендарната рок група от 70-те години KISS, който застрахова езика си за милион долара - бел. ред.).

Според служителя на правителството на САЩ той може да използва езика си, за да пише имейли, да рисува портрети и да достига до невероятно труднодостъпни места като лакътя си.

Катедрата по ортодонтия към Стоматологичния факултет на Университета в Единбург установи, че средната дължина на езика при възрастни жени е 7,9 см, при мъжете - 8,5 см. Езикът на Ник наистина е рекорден - 10,1 см. 

Говорейки за предимствата на изключително дългия си език, Ник призна, че не е необходимо да използва салфетка:

„В ресторантите се опитвам да бъда учтив и да използвам салфетка, но ако не мога да намеря такава, просто облизвам лицето си, това е много екологично.”

Американецът често прави номера с езика си на купони, което много радва приятелите му. Мъжът казва, че брат му също има дълъг език, но не толкова дълъг като неговия.

Картините, които Стоберл рисува, успява да продаде за няколкостотин долара.

Превод: GlasNews