Скандалната организация PETA (Хора за етично отношение към животните), позиционираща се като активисти за правата на животните, излезе с безпрецедентно ново изявление - на мъжете, които ядат месо, трябва да им бъде забранено да правят секс, пише Daily Star.

Този път активисти за правата на животните подкрепиха твърдението си с ново научно изследване, че мъжете произвеждат почти два пъти повече парникови газове от жените.

PETA заяви, че яденето на колбаси и шницели е признак на "токсична мъжественост" и е време да спрете. В изявлението си представителите на организацията акцентираха върху появата на "класически жител на предградията", който устройва в събота и неделя барбекюта с приятели и съседи.

Ръководителят на PETA Германия Даниел Кокс каза, че обществото трябва да се отдалечи от образа на "токсичната мъжественост", където "истинският мъж" се свързва с бутилка бира и щипки за барбекю, печещи наденички от 70 цента на скара за 700 долара. Според защитниците на животните, тези хора възприемат барбекюто само в присъствието на месо и гледат обвинително на онези, които решават да приготвят тиквички на скара.

Представители на организацията смятат, че е крайно време светът да се откаже от този образ на "токсична мъжественост" и яденето на месо. В тази връзка те пуснаха своята програма Veganstart – напълно безплатна програма, която има за цел да помогне на мъжете да спрат да ядат месо.

Зоозащитниците смятат, че това е единственият начин да се преодолее този вкоренен образ на мъжествен мъж, който се свързва със скара. Твърди се, че този фактор принуждава мъжете да ядат месо и прекомерна мъжественост.

Предложението на PETA беше подкрепено от данни от изследвания, които показват, че мъжете произвеждат 41% повече парникови газове от жените. Това се дължи основно на консумацията на месо. И за да направят призива още по-публичен, активисти за правата на животните призоваха жените да бойкотират секса с мъже, които не са готови да преминат към растителна храна.

Между другото, по-рано ООН призова правителствата на различни страни да създадат специални програми за населението, насочени към намаляване на консумацията на месо. Организацията аргументира изявлението си с факта, че отглеждането на добитък представлява почти 15% от всички емисии на парникови газове.

Превод: GlasNews