Мост в Англия, който е описан в детската книга "Мечо Пух" на Алън Александър Милн, се продава на търг. Съоръението е построен през 1907 година, като по онова време е известен като Поузингфорд Бридж.

През 1928 година А.А. Милн използва моста като фон на един от разказите, включен в книгата за Мечо Пух. Героите от книгата измислят играта „пухопръчки“ – пускат пръчки и клонки от моста в Гората и се състезават чия клонка ще стигне първа от другата страна на моста.

 През 1979 година синът на Милн Кристофър Робин подава молба за официалното преименуване на дървения мост и той става известен като Моста на пухопръчките. Той се превръща в популярна туристическа атракция, а през 1999 година е демонтиран и заменен от негова реплика, която е по-стабилна и безопасна. Реконструкцията е отчасти финансирана от Disney.

Оригиналният мост пък е реставриран, като за целта са използвани изцяло местни материали от дъбова дървесина, посочват от акционната къща Summers Place Auctions, цитирани от Профит.бг.

Наддаването за моста започва на 6 октомври, като началната цена ще е 81 300 долара. Друг любопитен факт е, че играта на "пухопръчки" с времето се е превърнала в официален спорт.

В Оксфордшир, Великобритания всяка година се провежда Световен шампионат по пухопръчки.