Мексиканката Майра Лизбет Росалес бе смятана за най-дебелата жена в света, докато тежеше цели 500 кг - официално регистрирани.

Сега тя е с 408 кг по-лека, радва се на промененото си тяло и води нов активен живот. Тя е пример какво се случва на човек, който не се интересува от външния си вид и от здравословния начин на живот.

А някога тя се тъпчела с огромни количества фастфуд, докато придобила размери, които не само не й позволявали да излезе от къщи, но и да се придвижва без чужда помощ, дори в дома си. През цялото това време за нея се грижел съпругът й, който всеки ден я масажирал.

Коренният поврат в живота й настъпил, когато загинал племенникът на Майра, за което тя се признала за виновна. Съобщила в полицията, че без да иска е задушила сина на сестра си с ръка.

Истината обаче се оказала друга. Детето било убито от майка си, но семейството решило, че едва ли правосъдието ще вкара в затвора Майра, заради килограмите й. Съдебно-медицинската експертиза обаче доказала, че жената въобще не е в състояние да вдигне ръката си толкова, че да нарани детето.

Майката била осъдена на 15 години затвор, а Майра решила да излезе от летаргията, в която живеела от години.


Като начало мексиканката се подложила на няколко операции за изрязване на тлъстините и кожата, направила си резекция на стомаха. Така се отървала от 200 кг.

Под наблюдението на диетолози променила начина си на хранене, а когато станало възможно, започнала физически натоварвания. Резултатът сега е зашеметяващ.

Росалес успяла да свали 408 кг. Сега тя е щастлива, уверена в себе си, здрава и енергична жена, която се радва на всеки божи ден. Зарязала е мъжа си, който се е грижил за нея през "тъмния" й период на чудовищните 500 кг, но твърди, че са останали приятели.