В периода от 13 декември 2023 г. до 2 януари 2024 г. ще преживеем ретрограден Меркурий, който се разгръща в знака Козирог. Астролозите казаха кои зодии трябва да бъдат особено внимателни през този период.

Ето кои зодии трябва да внимават особено много по време на ретроградния Меркурий, според астролога Анджела Пърл.

Стрелец

За Стрелец Меркурий се разгръща във 2 дом на хороскопа, който отговаря за покупките и финансите. В този период трябва да сте по-внимателни във финансовите си решения – по-добре не правете големи покупки. Възможна е и замяна или връщане на продукт - закупен от вас. По-добре е през този период да преразгледате разходите си, за да запазите финансовата си стабилност.

Водолей

За Водолей Меркурий се разгръща в 12 дом на хороскопа, който отговаря за миналото. Внимавайте, защото може да ви завладее вълна от носталгия по нещо, което вече не може да се върне. Възможни са неочаквани срещи с хора от миналото – това се отнася както за личния живот, така и за приятелството. Но се опитайте трезво да оцените ситуацията и да не се поддавате на емоциите.

Телец

За вас Меркурий се разгръща в 9 дом на хороскопа, който отговаря за пътувания в чужбина или краткосрочни пътувания. Бъдете изключително внимателни с документите, когато пътувате – предпазете се от тяхната загуба или кражба. Също така трябва да сте по-внимателни с датите на вашата резервация и часа на заминаване или заминаване, защото има много голяма вероятност от объркване с числата; по-добре е да проверите всичко няколко пъти.