Руската салата е любима за доста българи, но много от тях се опитват да я "заобикалят" заради калоричната майонеза. Е, предлагаме ви вариант на това ястие без колбас и майонеза. Оказва се много вкусно и необичайно, което със сигурност ще изненада гостите ви и ще им хареса.

Съставки:

Варени картофи - 3-4 броя;
Варени моркови - 1 бр.;
Варени яйца - 4 бр;
Месо от раци или ракови пръчици - 300-400 г;
Мариновани краставици - 2-3 броя;
Консервиран грах - 1 кутия;
Заквасена сметана (съдържание на мазнини 10-15%) - 100-150 g;
Лук - 1 малка глава (по желание)
Дижонска горчица - 1 ч.л.;
Сол, прясно смлян черен пипер - на вкус.

Метод на готвене:

Нарежете всички зеленчуци на малки кубчета, направете същото с яйцата, сложете в дълбока купа. Накълцайте месото от раци, лука също на ситно, разбъркайте всичко и подправете със заквасена сметана, смесена с горчица, сол и подправки. Можете да сервирате както в една голяма чиния, така и разделени на порции с помощта на специални форми.

Да ви е сладко!