Съпрузи отпразнуваха 81 години от сключването на брака си и така се превърнаха в най-дълго обвързаната двойка във Великобритания.

Рон Бонд, който е на 102 години, и неговата половинка Джойс, която е столетница, посрещнаха радостната дата в Дома за пенсионери в Милтън Кейнс.

Двамата са се оженили през далечната 1941 година, като тогава, техните приятели не очаквали, че бракът им ще оцелее, но те са успели да ги опровергаят. И то как!

Рон и Джойс имат две деца и вече са пра-пра-дядовци и баби. Споделят, че тайната за дългия и щастлив семеен живот е във взаимните компромиси, а и в грижата за човека до теб.

Своят празник те споделят с близки и приятели, имат си торта и чай, като са получили и поздравления от своя любим радиоводeщ – изненадата е от сина им Бил.

"Никога не очаквахме, че ще достигнем цели 81 години брак. Знаем, че сме огромни щастливци, че сме го постигнали", споделя Джойс.

"Във връзката ни няма шеф – и двамата даваме и вземаме", допълва тя.

Когато са се срещнали Джойс била на 19 години, а Рон на 21. Те разказват, че любовта им е пламнала още от пръв поглед. След края на Втората световна война господин Бонд работи в местен сервиз за коли и споделя, че животът им не е бил никак лек.

"Понякога животът беше труден, но преминахме през тези моменти заедно. Подкрепяхме се", допълва го Джойс.

На осмото деселетие от своя брак получават поздравителна картичка от самата кралица Елизабет II.

"Колко е прекрасно да науча за Вашата 80-та годишнита от сватбата, на 4 януари 2021. Надявам се да се насладите на това прекрасно събитие", пише тя в посланието си.

Тяхната дъщеря Елийн споделя, че е вдъхновяващо човек да наблюдава взаимоотношенията им. Не само за нея и брат й, но дори и за внуците и правнуците на Рон и Джойс.

"Трябва само да прекарате малко време с тях, за да разберете любовта и грижата, която изпитват един за друг, дори след 81-години съвместен живот".

Превод: GlasNews.bg