Ребека Кракър от окръг Сонома, Калифорния, откри планински лъв, който преследва нейното куче бордър коли. За това жената разказа на страницата си във Фейсбук.

На публикуваните кадри се вижда хищник до куче, което измъква от къщата за врата. 

В края на миналия месец Ребека Кракър безразсъдно оставила вратата на къщата си отворена, когато внезапно чула кучето си Шърман да лае и да ръмжи.

Пумацял екран

Според нея пред очите й домашният любимец бързо потрепвал, сякаш в конвулсии, когато планинският лъв го измъкнал от къщата. След това кучето лежало неподвижно в двора.

Жената успяла да затръшне вратата, за да попречи на лъва да влезе отново в къщата.

куче бордър колицял екран
Кучето бордър коли
 

Тогава тя се обадила и предупредила съседите и заснела на телефона си лъва с плячката си.

"Това е моето куче, просто лежи на земята. Беше измъкнато от къщата от този проклет планински лъв", казва жената в публикуваното видео.

Лъвът се взира напрегнато в жената, като от време на време поглежда плячката в краката му.

Раненото куче било спасено от сигурна смърт от съсед, който прострелял лъва с пистолет. Пропуснал, но все пак изплашил дивото животно, което се втурнало по петите му.

Стреснат от силния звук, Шърман също скочил на крака.

"По някакво чудо той не беше ранен, с изключение на драскотина на устната от нокът. Кучето беше в състояние на шок няколко часа, но с времето уплахата премина. Всеки път, когато се приближих до него, той размахваше опашка, уведомявайки ме, че всичко е наред с него“, обясни собственичката.

Превод: GlasNews