Щастлив търсач на изгодни сделки, купил складова единица за 500 долара, намерил в нея сейф, съдържащ 7,5 милиона долара.

Историята разказват звездата от телевизионното шоу Storage Wars Дан Дотсън и съпругата му Лора. Във видео в Twitter Дан обясни, че научил за случая от жена, която му споделила за неочакваната находка.

„Съпругът ми работи за един човек, който купи единица от вас за $500 (£390). Вътре имаше сейф. Първият човек, когото извикаха да отвори го отвори, не можа да се справи", разказала дамата.

Хората не се отчаяли, а извикали втори човек, който успял да се справи със задачата. Обикновено сейфовете от подобни сделки са празни, но този път вътре имало находка - 7,5 милиона долара (£5,8 милиона) в брой.

След като откритието било направено, нещата се усложнили. С новия собственик се свързал адвокат, представляващ първоначалните стопани на складовата единица.

Данк разказва пред Blast, че на новия собственик е предложена награда от $600 000 (£465 000) за връщането на парите.

Първоначално късметлията отказал офертата, но приел второто предложение. То включвало да задържи 1,2 милиона долара (£930 000) и да върне останалите 6,3 милиона долара.

Звездата от Storage Wars не разкрива самоличността на щастливия купувач или жената, която му разказала за случая. Той също така не каза кога и откъде е закупен въпросния лот.

Не са ясни и много други интригуващи подробности. Като например защо вътре имало изоставен сейф, кой първоначално е притежавал мястото за съхранение или откъде идват парите.