Сексологът Керим Костоев разказа как да разпознаем държанката. 

Според експерта емоционалната интелигентност може да помогне за разпознаването на момиче, което е готово да бъде с мъж само за материални облаги. Такива дами първо „вързват“ мъжете за себе си, а след това ги манипулират, организирайки емоционална „люлка“. С достатъчно развита емоционална интелигентност можете лесно да разпознаете кога се опитват да ви се „продадат“.

„Често такива жени веднага показват финансовия си интерес към мъжа. Може да бъде всичко: извикай такси, заведи ме на ресторант, купи ми подаръци“, добавя сексологът.

Експертът поясни, че държанките също са различни: някои искат да се омъжат, а някои просто искат да си осигурят финансова стабилност за сметка на мъж. Някои момичета първоначално имат план да спечелят сърцето на обекта на своето съблазняване. Развитата емоционална интелигентност у мъжа му позволява да разпознава подобни сигнали и да не пада в клопката им.

„По-зрелите и по-силни мъже, независимо от желанията си, виждат и разбират кой планира да ги използва и кой не. От тях вече е трудно да се извлекат средства. Интересчийките обикновено не общуват с такива мъже, тъй като разбират, че бързо ще бъдат разкрити“, добавя Костоев.