Англичани, заели се с реновация на дома си, откриха необичайно “съобщение от миналото”, записано на стената. Заинтересовани от текста, те успяват да се свържат с неговия автор - г-жа Елийм Уаймсли, която десетилетие преди сегашните жители на къщата е обитавала въпросната спалня.

Семейство Мърфи, живеещи в Ланкшиир, решили да свалят старите тапети в стаята на дъщеря си, а на стената видели текста на поема:

“Аз съм тук, ти си тук, разделени във времето. Какво е в бъдещето? Или аз съм миналото? Единственият отговор – ти си моето бъдеще, аз съм твоето минало.

Пожелавам ти хубав ден!

1975 Елийн Уаймсли”

След това с помощта на социалните мрежи те успели да проследят автора, чак до наши дни. Те споделили снимка на текста, записан на стената, с надежда, че някой, който познава жената от миналото, ще я разпознае. Така непозната дама, разкрива, че Елийн се е преместила от квартала преди години. Но обещала да се свърже с нея. И така 62-годишната жена, която написала съобщението, разбрала, че то е видяно от "жителите на бъдещето".

“Бях на около 14-15 години. Спомням си когато го записах. Знаех, че спалнята ще бъде ремонтирана и реших да го направя. Тогава мислех много за пътуването във времето и за това, че всички сме свързани. Затова и написах поемата на стената”, разказва г-жа Уаймсли. “Радвам се, че го сторих”, добавя тя.

Днес спалнята, където е живяла тя, 46 години след това, е дом на дъщерята на семейство Мърфи. А дали младото момиче също няма да остави послание към хората от бъдещето?

Превод: GlasNews.bg