След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, а вицепрезидентът на САЩ Камала Харис загатна, че ще се кандидатира за най-високия пост в страната, сериалът "Симпсън", известен със своите предсказания, които се сбъдват, отново се появи в паметта на мнозина. По-специално, феновете на анимационната сага си спомниха 17-ия епизод от 11-ия сезон, наречен Bart to the Future ("Барт в бъдещето").

В епизода, излъчен на 19 май 2000 г., става дума за това как Барт вижда себе си 30 години по-късно, когато вече е на 40 години. Освен всичко друго, там 38-годишната му сестра става първата жена президент на САЩ, заменяйки Доналд Тръмп на тази позиция.

В Овалния кабинет на Белия дом Лиза се появява в лилаво сако, а като аксесоар към него - украшение с бяла огърлица. Тя казва на своите помощници, че новата администрация на Тръмп е наследила бюджетна криза.

Най-интересното е, че тоалетът на Лиза точно повтори ансамбъла на Харис на встъпването в длъжност на Байдън. Сега мнозина казват, че Симпсън отново са предсказали развитието на събитията и не изключват Харис да стане следващият президент на Съединените щати.

От своя страна сценаристът на "Симпсън" Ал Джийн вече реагира на новината за евентуално кандидатстване на Харис за президент. В публикация в X/Twitter Джийн сподели селекция от снимки на Лиза и Харис, облечени в едно и също облекло.

„Прогнозата на Симпсън, за която се гордея, че съм част“, ​​написа 63-годишният Джийн в надписа на поста си.

Това далеч не е първият път, когато анимационният сериал "предсказва" важни политически събития, като избирането на Тръмп за президент на Съединените щати и бунтовете в подкрепа на Тръмп през 2021 г. на Капитолийския хълм. Джийн служи като шоурънър за Семейство Симпсън заедно с Майк Рейс за третия и четвъртия сезон на шоуто, като се присъединява към него като негов единствен сценарист от 2001 г. (сезон 13) нататък.

"Семейство Симпсън" е най-дълго излъчваният анимационен сериал в историята на американската телевизия, състоящ се от 503 епизода в 23 сезона. Първият минисериал "Лека нощ" е излъчен в Шоуто на Трейси Улман на 19 април 1987 г. Демонстрацията на пълни епизоди от анимационния сериал започва на 17 декември 1989 г. по канала Fox. Днес анимационният сериал е познат на зрителите от повече от 100 страни.

Семейство Симпсън направиха още една „прогноза за бъдещето", свързана с Илон Мъск

Разкриха причината да се сбъднат предсказанията в "Семейство Симпсън" ВИДЕО

"Семейство Симпсън" предсказали катастрофата на подводницата край "Титаник"! ВИДЕО

"Семейство Симпсън" отново предрече бъдещето

"Семейство Симпсън" отново го направиха, предрекоха ново събитие

Невероятно: Семейство "Симпсън" предсказаха и коронавируса СНИМКА