Говоренето за успешното предсказване на бъдещето на Симпсън се води от много години, но сега авторите на канала Chuppl в YouTube вярват, че са успели да разгадаят мистерията на създателите на анимационния сериал.  

Пътуването във времето и гадаенето редовно се цитират като причина, поради която популярният мултфилм е отгатвал много неща през годините.

Някои от предсказанията на шоуто са толкова дълбоки, че се превърнаха в популярна култура сама по себе си, пише Daily Star. Сред най-известните скорошни събития, прогнозирани от любимото шоу, са избирането на Доналд Тръмп и потъването на подводницата Титаник. Но как го правят?

Въпреки теориите на конспирацията, които се разпространяват от много години, авторите на канала Chuppl в YouTube смятат, че в това няма нищо необичайно като пътуването във времето, а има просто и разбираемо обяснение. Екипът на канала смята, че това изобщо не е сензация. Според тях това най-вероятно се дължи на биографията на авторите на сериала, а не на някакво ясновидство.

Анимационен сериал Симпсън, анимационен филм, прогноза за бъдещето, бъдещето в Семейство Симпсън, пътуване във времето, познайте бъдещетоцял екран
Популярни анимационни сериали предсказаха президентството на Доналд Тръмп Снимка: grab

„За разлика от повечето други предавания, екипът на сценаристите на „Семейство Симпсън“ се състои основно от добре обучени писатели в области, вариращи от математика до социални науки, така че те също са много тясно свързани с онези, които са в авангарда“, каза водещият на The Simpsons Conspiracy: How They Predict The Future.

Те припомниха, че сценаристът Дейвид Коен е учил физика в Харвард. Екипът също така отбеляза, че шоуто винаги гарантира, че математиката е правилна, като използва топ математици като астролога от Колумбийския университет Дейвид Шиминович, за да напише уравненията, които се появяват в шоуто.

Блогърите установиха още, че са необходими около 13 години, за да се сбъдне предсказанието, направено от шоуто, и че най-точните предсказания идват от сценаристи с математическо образование.

 Превод: GlasNews