Шестгодишен пудел на име Моху от Осака стана истинска звезда в мрежата, след като собственичката му Нанае започна да споделя снимки на животното в Instagram, а след това създаде отделна страница за него, към която вече над 86 000 души са абонирани. Потребителите са обсебени от малкия размер и необичайната форма на животното. Моху изглежда като малка рошава сфера.

Според собственика на пудела личността на Моху е „зряла и бавна“.

Най-популярният пост на Моху събра близо 40 000 харесвания и стотици коментари, възхваляващи нейния уникален външен вид.

„Нищо не я прави по-уверена от факта, че е напълно кръгла“, „Видях видео как тя влиза в тясно пространство, където целият й пух изчезна, и беше като магия“, пишат в коментарите потребителите.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ちろるん (@__mohu_c)

Нанае с удоволствие публикува кадри на кучето, което си играе с топка и други играчки, както и много снимки на животното, което със сигурност е много фотогенично.

Съдейки по разказа на Моху, той обича да се разхожда с ъс стопанката си, както и да се отпусне на дивани, фотьойли и уютни легла. На страницата дори има снимка на кучето, което аплодира японския отбор на световното първенство в Катар.

Превод: GlasNews