Гостите на сватбата на Бретани Смит и Джефри Галант в овощните градини Курц на Ниагарското езеро, Канада, се почувстваха като герои на научнофантастичен филм, когато в залата в средата се появи реалистична холограма на една от шаферките на вечерта.

Пред гостите, сякаш по магия, се появи Сара Редингтън, която поради ограниченията на  коронавируса не можа лично да присъства на сватбата на приятеля си.

За да угоди на булката, Сара измисли необичаен план заедно с младоженеца, който помогна за реализирането на нейния план. Те се обърнаха към специалистите на канадската компания ARHT Media, които се специализират в реалистични холограми в цял ръст и често работят със знаменитости и VIP лица, „премествайки“ ги на правилното място навсякъде по света.

Технологията наистина изглежда впечатляваща. Докато младоженците и гостите гледаха Сара в Канада, тя самата беше в Лондон, застанала пред зелен екран в рокля и с чаша шампанско в ръце. Момичето вдигна тост, поздрави младите, поговори малко с тях и изчезна във въздуха.

Колко струва такава холограма, младоженецът и компанията решиха да запазят тайна, пише New York Times.

Превод: GlasNews.bg

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Holographic Telepresence Tech (@arhtmedia)