„Вкъщи постоянно позволявам да ми се сготви. Моята любима ми готви постоянно”. Това каза шеф-готвачът и ресторантьор Иван Манчев. Той не скри, че не е претенциозен и не прави забележки за гозбите на половинката си.

Той препоръча в новогодишната нощ да сготвим телешко, риба или свинско, поднесено с хубава гарнитура. "Храната трябва да подсказва какъв е сезонът", категоричен е Манчев пред Нова. 

Шеф-готвачът съветва след традиционното преяждане по празниците да приемаме по-леки храни като пилешко месо, риба, зеленчуци и плодове и да избягваме храненията в късните часове на денонощието.

„По естествен път този, който предлага висока цена, след това ще отпадне, защото той не дава качество. Спекулата винаги си личи от далече”, коментира той високите новогодишни куверти по родните курорти.