Шефът на авиокомпания Ryanair Майкъл О’Лиъри е имал любопитни намерения, свързани с пространството в самолетите му. Това става ясно от негово интервю от 2012 г., добило огромна популярност съвсем наскоро в TikTok.

В клип от 2012 г. О’Лиъри гостува в "The Late Late Show" и коментира различни свои идеи и слухове.

Крейг Фъргюсън, водещ на предаването, повдига въпроса, който към онзи момент от известно време е циркулирал онлайн: “Наистина ли искаш да таксуваш за използване на тоалетна на самолетите?”

"Да, но не защото искам пари. Даваме парите за благотворителност. Също искам да махнем двете тоалетни в края на самолета, за да може да сложим 6 допълнителни седалки. С тези бонус места ще намалим цените с поне 5%.", отвръща О’Лиъри.

Потребители в социалната мрежа се съгласяват, че почти всеки пътник гледа първо цената.

"А искаше ли да имаш и правостоящи пътници? Колко безопасно е това?" пита Фъргюсън.

"Много безопасно. Обмисляхме да премахнем последните 10 реда със седалки. Щяхме да имаме места за седнали и за правостоящи. Седящите места щяха да бъдат 25 евро, докато правостоящите само 1 евро. Гарантирам, че правостоящите щяха да се напълнят веднага.", категоричен е шефът на авиокомпания.

Потребителите в TikTok обаче имат противоположни мнения по тези въпроси.

Някои от тях смятат, че толкова евтини билети правят пътуването достъпно за всички.

Други обаче намирам идеята за нелепа.

"Представи си да стоиш прав 2 часа за да спестиш 20 евро".

По-рано този месец Ryanair имаше казус, след като двойка заяви, че са били откарани в грешната страна по вина на самолетната компания. Двойка, пътуваща за Дания, се оказа край Париж. От компанията тогава заявиха, че отговорността за качването на правилния самолет е на пътниците.