През март 2020 г., когато в Обединеното кралство бе обявен първият локдаун, Tinder отбеляза най-големия си трафик за ден: 3 милиарда посещения.

Запознанството с хора онлайн не е лесно, въпреки че Tinder разшири приложението си в „Tinderverse“, което включва интерактивни игри, „слепи срещи“ и дори криптовалута, наречена „Tinder Coins“.

За щастие, главният изпълнителен директор Ренате Ниборг предложи някои съвети за извличане на максимума от приложението, като обясни, че колкото повече влагате, толкова повече ще получите.

Пред Ройтерс тя каза, че приложението ще започне да награждава хората за „добро поведение“ с Tinder Coins, които след това могат да бъдат изразходвани за засилване на профила, „Superlikes“ и други функции, информира novini.bg. Това „добро поведение“ може да се изразява в няколко различни неща, включително „добавяне на повече информация в профила, за да могат хората да знаят повече за това кой сте“. Според Ниборг това ще помогне за създаването на по-смислени връзки.

Тя казва: „Ако искате да намерите страхотно съвпадение в Tinder, трябва да инвестирате време в попълване на профила си или добавяне на видео. Това ще ви открои и даде шанс да покажете кой се в действителност."