Легендарната ясновидка баба Ванга, която почина през 1996 г. на 85-годишна възраст, остави голямо наследство зад себе си – огромно количество прогнози за света и човечеството.

Напоследък руските сайтове публикуваха шест прогнози на Ванга за следващите 100 години.

До каква степен можем да им вярваме, зависи от всеки от нас, пише "Стандарт".

1. Нова енергия

През 2028 г. ще се появи напълно нов източник на енергия. В същото време една от държавите ще изпрати космически кораб на Венера.

2. Разцвет на мюсюлманска Европа

До 2043 г. мюсюлманите ще управляват в Европа, но това ще бъде положителен фактор, страните на континента ще започнат да процъфтяват.

3. Революция в медицината

През 2046 година ще има революция в медицината - учените ще са се научили заменят с нови органи повредените в организма на човека. През същата година ще се появят нови видове смъртоносни оръжия.

4. Нова война

През 2066 година САЩ ще започнат война с мюсюлманските държави. Поради употребата на нови видове оръжия от държавите ще се промени климата и Европа я чака необичайно студено време.

5. Универсално равенство

През 2076 година нов строй ще триумфира по целия свят. Ерата на универсалното равенство и братство. Човечеството ще спаси природата.

6. Ужасна нова болест

През 2088 г. ще има ново заболяване, поради което хората ще започнат да остаряват много бързо. Ваксината срещу тази болест няма да бъде изобретена до 2097 г.