Пухкавата котка на име Лижня стана известна в социалната мрежа Instagram със своето сладко, но нацупено лице, но скоро започнаха да валят негативни коментари за теглото на писаната. Руският собственик на четириногото отвърна, че обвиненията в жестокост са нещо много тъжно.

Потребителите на Instagram, попаднали на страницата на котката, определят собствениците на Лижня като „болни“, твърдейки, че умишлено са я прехранили, за да изпъкне в социалните мрежи.

Един потребител написа: „Спрете да злоупотребявате с животни идиоти такива, представете си да тъпчете с храна животно, почти убивайки го, само за да изглежда сладко, хора, вие сте болни“.

Собственикът на котето написа в Instagram пост, в който обяснява диетата и начинът на живот на Лижня и защо тя е толкова дебела. „Никога не сме се опитвали да тъпчем Лижня с храна. Някои хора написаха, че го правим нарочно. Представяте ли си? Та тя дори отказва да яде друга храна, освен диетичната.

Вярно е, че котката ни беше бременна и след това я кастрирахме, но не твърдим, че това е причината за затлъстяването ѝ“, пише собственикът на писаната.

Освен това собствениците обясниха, че бременността на Лизня е влошила наддаването ѝ и оттогава тя е направила няколко посещения при ветеринаря. Лекарят ѝ е предписвал много различни диетични храни за котки, докато едната не е започнала да дава резултат.

Собствениците казаха: „Изглежда, че е спряла да наддава на тегло с настоящия си хранителен план, но все още има проблеми със загубата. Не можем водим на ветеринар твърде често, но определено ще го правим отново и отново, ако е необходимо.

Ние не подкрепяме никакви видове злоупотреби с животни и не е добре собствениците да се заплашват, пише vesti.bg. И също така не можем да пренебрегнем, че някои посочват, че котката ни е била по-стройна през 2020 г. Вярно е, но оттогава не е наддала много, погледнете други стари снимки, направени от различен ъгъл, за да се уверите.

И да, Лижня може да ходи, дори обича да играе на лов!

Съгласни сме, че тя трябва да бъде по-активна, за да отслабне. Ако някои хора все още не вярват на това, което пишем, добре, това е вашето мнение, но моля, не разпространявайте невярна информация и не пожелавайте собствениците на Лижня да умрат. Малко е тъжно да четем такива съобщения“.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Liznya the Cat???? (@fedupcat)