Пътните камери за скорост са "трън в петата" на шофьорите у нас и в чужбина. А понякога водачите са решeни да попречат на устройствата на полицаите на всяка цена. Следващата история е именно такава.

Моторист засне мъж, който щастливо седял на покрива на своя автомобил, закривайки с гърба си камерата на полицейски бус.

Случката е от Мейдстън, Великобритания. Необичайната ситуация е заснета от Денис Ричърдсън, който я споделя в ТикТок. В социалната мрежа постъпката на британеца, който пречел на местните пътни полицаи, се радва на небивал интерес, а реакциите са изкчючително позитивни.

Видеото показва сив "Нисан", паркиран пред полицейски бус. На покрива на лекия автомобил се е разположил мъж с шапка, който осуетивя опитите на служителите на реда да заснемат нарушенията на скоростта.

“Този човек заслужава медал”, гласи един от коментарите за случката в мрежата.

“Чувал съм, че хора паркират тирове и коли пред камерите, за да ги блокират. Но този човек, просто си седеше на покрива и махаше приятелски на всяка кола, която минаваше”, споделя авторът на клипа.

Говорителят на местната полиция потвърждава за случая. Той разкрива, че полицаите говори с мъжа, а после той се оттеглил без да създава повече проблеми. За действията си британецът не бил глобен.

Това далеч не е първата ситуация, в която граждани саботират камери на британския КАТ.

През 2021 година пенсионер бил гробен с цели 400 паунда защото пречил на “скъпите снимки” цели 12 пъти.

Превод: GlasNews.bg