Експертът по етикет Уилям Хансън каза, че хората са били изненадани да разберат, че са яли грешно кроасани през целия си живот. 

Въпреки че кроасаните са френски деликатес, много хора по света също са големи фенове на този сладкиш, особено сутрин. Много хора обичат да се наслаждават на това люспесто, маслено лакомство с масло и конфитюр - за предпочитане с чай или кафе. Но според експерта по етикет Уилям Хансън повечето хора ги ядат по грешен начин, пише Mirror.

Първото нещо, което всеки прави грешно, е да ги потопи в гореща напитка. В скорошен видеоклип, публикуван в Instagram на неговата страница, Уилям, който е треньор по етикет, режисьор на The English Manner и автор на The Buffer's Guide to Etiquette, обясни, че това не е начинът да се прави.

„Когато се наслаждавате на кроасан, вероятно на закуска, статистически не е нужно да го потапяте в кафето си“, каза британецът.

Друго нещо, което хората очевидно правят грешно, е да ги намазват.

„По същия начин не използвайте масло върху кроасан. Той вече е намазан с масло. Напълно е с масло. Не е нужно да добавяте допълнително“, продължи експертът.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от William Hanson (@williamhansonetiquette)

Според него, ако използвате нож, за да режете тестото, трябва незабавно да спрете да го правите. Вместо това просто отчупете парчета и след това добавете всякакви подправки.

„Пак казвам, когато става дума за хляб или полуфабрикат, няма да използваме нож, за да го режем, така че не е необходим, вместо това отчупвате малко парче кроасан и добавяте сладко, мармалад или каквото искате да добавите“, добави той.

Въпреки това, както показа Уилям, пълненето на кроасан трябва да е „в чинията, а не във въздуха“. Видеото има над 22 000 харесвания, но мнозина бяха шокирани да научат "правилния" начин за ядене на кроасан.

"Това променя всичко. Изненадан съм, защото наистина го правя правилно и винаги съм се смятал за странен", пише един от потребителите на социалната мрежа.