В повечето случаи Google е добра помощ при намирането на необходимата информация. Въпреки че понякога това удобство може да се обърне срещу вас. Съставихме списък с неща, чиито подробности е по-добре да не откривате с помощта на добре познатата търсачка.

Симптоми на заболяването

Първо, нека поговорим за здравословните проблеми. Има много уебсайтове, които са специализирани в това съдържание и повечето от тях, разбира се, не се управляват от медицински специалисти. Търсенето на симптоми в интернет изобщо няма да ви помогне, напротив, ще ви накара да се почувствате по-зле и ще предизвикате паника. Ако имате медицински проблеми от всякакъв вид, не се консултирайте с „Доктор Гугъл“ – вместо това насрочете посещение при истински лекар.

Всичко, свързано с престъпността

Добре, това е сериозно. От любопитство можете да опитате да научите за нещо като „как се прави бомба“ или „как се правят амфетамини“. Но не забравяйте, че агенциите за сигурност и агенциите за борба с наркотиците винаги следят такива заявки и вашият IP адрес може да е в базите данни на тези услуги. Не искате да се забъркате в неприятности от любопитство, нали?

Рак

Точно такъв е случаят, когато колкото по-малко знаеш, толкова по-добре спиш. Има много разновидности на това заболяване и повечето от тях имат симптоми, подобни на тези на други, много по-малко тежки заболявания. Повечето хора изпитват замаяност, слабост, гадене и т.н., така че е лесно да си поставите погрешна диагноза, че имате рак и да се паникьосвате.

Дървеници

Вероятно сте чували за тези микроскопични чудовища и сте виждали информация за тях особено често в различни видове отзиви за хотели. Може би някои дори са преживели вреда от тях върху собствената си кожа. Но чудили ли сте се как изглеждат дървениците? Ако искате да запазите спокоен сън, по-добре не се опитвайте да разберете. Моля ви, недейте!

Състояние на кожата

Има много заболявания, свързани със състоянието на кожата, и повечето от тях изглеждат абсолютно ужасно. По някаква неизвестна причина можете да намерите снимки на всяко от тях в интернет. Все пак е по-добре да останете на тъмно, защото тези изображения могат да ви лишат от спокойствие. Също така не препоръчваме google за генитални инфекции.

Белите дробове на пушач

Много хора пушат и от време на време се замислят за вредата, причинена от тази зависимост, особено върху белите дробове. Интернет е пълен със снимки на модифицирани пушачи на белите дробове, които може да приемете твърде сериозно и да се уплашите. Разбира се, ако решите да се откажете, можете да го потърсите в Google, за да получите силна мотивация, но по-добре не!

Опасни животни

Моля, стойте далеч от такива списъци, освен ако не възнамерявате да придобиете нови фобии. На планетата има много ужасни животни и някои от тях живеят във вашия регион. Освен това подобна фобия може да ви накара да спрете да пътувате. А вие не искате това, нали?

Твоето име

Не е тайна, че в ерата на интернет поверителността на личния живот е под голямо съмнение. Ако потърсите в Google името си, може да попаднете на не толкова приятен резултат. Ваши лоши снимки, остаряла информация, неподходящо съдържание - тези неща се приемат твърде сериозно. Ако откриете неподходяща информация за себе си, веднага ще искате да изтриете всичко, а това няма да е лесно. Може би е по-добре да се успокоим? Или просто не се търсете онлайн.

Премахване на черни точки

Този артикул е малко по-различен от останалите. Той няма да ви изплаши или да ви причини неприятности, но ще открадне времето ви. Няма да можете да спрете. Това е много странно, но премахването на черни точки причинява зрително удоволствие за мнозина. Като цяло ви съветваме да стоите далеч от това.

Раждане на дете

Всички сме виждали подобни сцени във филмите. Жената крещи силно, лекарите се опитват да я успокоят – всички изглеждат много напрегнати дори на кино. В реалния живот процесът на раждане на човек е много по-малко нервен. Опасността обаче е жените като цяло да променят мнението си за раждане. Така че е по-добре да не го забивате в лентата за търсене. Същото важи и за цезаровото сечение.