Мъж от американския щат Кентъки бе обезщетен с 450 000 долара, след като фирмата му организирала парти изненада за рождения му ден, въпреки че той предупредил, че това ще му причини силен стрес и нервност.

Ищецът Кевин Бърлинг твърди, че нежеланото парти през 2019 г. довело до серия от панически атаки. В иска на Бърлинг се казва, че фирмата го дискриминирала на базата на увреждане. Компанията отрича да е извършила нещо нередно.

Според иска Бърлинг, който страда от нервни разстройства, е поискал от мениджъра си да не се организира парти на работа, което е обичайна практика за всички служители, тъй като потенциално може да доведе до панически атаки и да събуди неприятни спомени от детството.

Въпреки това компанията, която провежда тестове за Covid-19, организирала купона, а Бърлинг напуснал бързо партито и отишъл да обядва в колата си, информира БНР.

На следващия ден поведението му било разкритикувано, тъй като "откраднал настроението на колегите си", а скоро след това Бърлинг бил уволнен заради "притеснения за сигурността на работното място".