Празниците наближават, което означава, че ако още не сте избрали дърво, което ще украси дома ви на Коледа, е време да го направите. Какъв избор имате?

Нордмандска ела

Класическа елха, предпочитана от 70% от купувачите. Елата Нордман се отличава с мощен ствол с пирамидална корона, лъскави тъмнозелени игли и игли без бодли. Елата може да престои до три седмици при стайна температура.

 

Син (сребрист) смърч

Истинско бижу, което изглежда страхотно както на закрито, така и на открито. Отличителна черта на синия смърч е неговият уникален аромат. След ела Нордман, това е най-разпространеното коледно дърво. Единственият недостатък са острите, бодливи игли.

Ела нобилис

Другото име на тази ела е благороден смърч или величествена ела. Най-често клоните на дърветата се използват в различни коледни композиции. Дървото се отличава със своята издръжливост, стои дълго време на закрито при стайна температура.

 

Червен смърч

Перфектната коледна елха за употреба на открито. Лесно понася замръзване и издържа на тежки украси за коледно дърво. Но в топла стая иглите се рушат след два дни. Друг недостатък са късите, остри игли.

 

Бор

Дървото не е за всеки. Различава се с тънки клони и дълги игли. Основният недостатък е, че тежките декорации не могат да бъдат окачени на бора. Освен това боровите клони могат да се счупят по време на транспортиране.