Мъж извади сом гигант от водите на врачанския язовир. Любопитното е, че Димитър Димитров е уловил 47-килограмовата риба с въдица за шарани.

Мъжът, по-известен като диджей Бартер, бил на риболов с племенника си, като късметът го споходил призори.

"Случи се в пет часа сутринта, главният виновник беше племенника ми, за да дойде тоя прекрасен хубав сом, защото той каза къде да хвърля въдицата", разказа Димитър.

Кордата била за шаран, стръвта – изкуствена царевица, но сомът се хванал. По думите на Димитър рибата била с дължина 1,70 м.

"Разбрах, че е нещо огромно, нямаше кой да ми помогне да ми държи въдицата, лодката ми беше спаднала, трябваше да я напомпам, за да мога да вляза с нея и той вече почна да ме дърпа на около 150 м в язовира, много трудно се вдигна от дъното, късметът ме сполетя и го извадих", добави мъжът пред bTV.

С тежкия улов едва се добрал до брега: "Аз не го приех за толкова голям, защото разликата е огромна, когато е във водата, като взех да му слагам главата в кепа, там се видех в приключение, защото няма дигане".

Досега рекордът на Димитър е 22-килограмов шаран. По риболова го запалили приятелите, с които освен да ловят риба на врачанския язовир, редовно го зарибяват и почистват бреговете. Някои от тях са хващали и по тежки сомове, като Тони Кюков, чийто рекорд е 72 кг.

А племенникът Иван, който досега е хващал само таранки, се надява един ден и той да улови сом. След като се снимал за спомен с трофея, диджей Бартер го пуснал обратно във водоема.