Нерационалното използване на жилищното пространство, например съхраняването на вещи, които могат да бъдат продадени или подарени, също се отразява на финансите, съобщава Delfi.

От какви неща трябва да се отървете:

1. Стари обувки

Ако държите стари обувки у дома, това означава, че енергията на миналото ви преследва. Ако не желаете да ги изхвърляте, можете да ги дадете на нуждаещите се. Те обаче трябва незабавно да бъдат изведени от къщата.

2. Напукани чаши

Ако имате напукана или вдлъбната чаша у дома, по-добре се отървете от нея. Такива неща натрупват енергия от кавги, скандали и изясняване на отношенията, които са се случили в къщата. Те оказват негативно влияние не само върху финансовото благосъстояние на хората, но и върху късмета.

3. Празни кутии

Това се отнася за кутии, вази, бутилки и всичко друго, което не използвате. В този случай празнотата привлича празнотата. Така че или напълнете контейнерите с нещо, или ги извадете от къщата. Ако не можете да изхвърлите предмет, напълнете го с нещо. Например, поставете цветя във ваза

4. Всякакви дреболии

Фигурките на жаби и кучета не привличат късмет и пари, а напротив блокират енергията на промените, пристигането на нови възможности и средства.

5. Стари вестници и списания

Тези неща не само събират прах в дома ви, но и натрупват лоши новини. Затова или ги изгорете, или ги предайте за макулатура. Това правило не важи за книгите.

6. Ненужни вещи

Честите покупки на ненужни вещи, особено импулсивните, могат да доведат до незабележимо изтичане на средства. Това могат да бъдат дрехи, джаджи или предмети от интериора, които се използват рядко или напълно пренебрегвани.

7. Неработещи часовници

Спрял часовник символизира стагнация и липса на развитие. Счупеният часовник ще привлече разрушителна енергия в дома и следователно в него няма да има място за хармония и изобилие.

8. Негативни снимки и картини

Снимки със сцени на насилие, с изображение на апокалипсис и всякакви злини трябва незабавно да бъдат изхвърлени и изтрити. 

Не забравяйте, че способността да се отървете от старите ненужни неща е много полезна. Така отваряте пътя за нещо ново.