Ако сте човек, който абсолютно презира корпоративната си работа, тогава може би сме намерили стола за вас! Оформен като ковчег, този дървен стол наскоро завладя интернет. Бивш индустриален дизайнер от Лондон създаде стола и написа: „След като служителят умре на работа, ръководството просто трябва да закове капака и да го избута в корпоративно гробище. Просто, но ефективно.”

Звучи като плашеща, но правдоподобна реалност, нали?

Скелета на стола е от дърво и прилича доста на традиционен ковчег. Няма мека възглавница, в която да се настаните удобно, но цялото това дърво може да осигури страхотна лумбална опора. Също така се предлага в различни цветови опции – основно нюанси на кафявото, вариращи от светло до тъмно.

Имаше и много спекулации относно произхода и влиянието на стола-ковчег. Изглежда, че е вдъхновен от картината на Рене Магрит, озаглавена „Балконът“ (1950). Картината включва четири ковчега на балкон, като единият от тях е стол-ковчег! Тази картина от своя страна е базирана на едноименната творба на Едуард Мане от 1869 г. В картината на Мане трима души позират на балкон, а жена седи на стол.

Концептуалният стол ковчег перфектно представя всички страховити емоции, които служителите изпитват през целия си работен ден. Това отразява усещането за обреченост, което човек изпитва, тъй като трябва да преживее още една безсмислена среща, която можеше да бъде имейл. Не е чудно, че този дизайн беше приет толкова широко в интернет!

Превод: GlasNews.bg