Независимо дали планирате да останете до късно, за да купонясвате, или искате да се върнете веднага щом часовникът удари 12, не може да се отрече силата на надеждата, която новогодишната нощ може да донесе. От решенията да бъдем по-добри до шанса да започнем ново от чисто - новата година е била повод за празнуване през цялата човешка история.

Въпреки това, че всеки ще поддържа свои собствени уникални традиции за семейството и приятелите по това време на годината, някои страни са развили обичаи, които могат да изглеждат малко необичайни за външен наблюдател.

Ето шест странни и прекрасни традиции за новогодишната нощ от цял ​​свят:

  1. 12 зрънца грозде в полунощ - Испания

Нито един новогодишен празник в Испания не е завършен, докато не изядете точно 12 грозде. Независимо дали купонясвате по улиците, или се държите просто у дома, в цяла Испания ще намерите хора, които се приготвят да посрещнат Новата година с шепа плодове. На хората е осигурена година на късмет и просперитет, ако успеят да изядат всяко грозде с всеки удар на камбаната, докато звъни за полунощ. В цялата страна испанците ще се поставят гроздови зърна на часовника, на телевизора или ще се съберат на градските площади, за да ядат гроздето си заедно. След като приключат, те започват годината така, както смятат да продължат - с едно огромно парти, разбира се.

  1. Изгаряне на плашило - Еквадор

Една от най-големите нощи за празнуване, новогодишната нощ идва със собствена уникална форма на терапия за жителите на Еквадор. За да се сбогуват с годините зад тях, еквадорците използват гигантски плашила, символизиращи хора, които не харесват или са имали лошо влияние върху живота им.

Натъпквайки стари дрехи със стърготини и вестници и използвайки маска за лицето на плашилото, тези чучела се палят в полунощ с надеждата, че изгарянето на негативизма от изминалата година ще донесе повече късмет през новата година.

  1. Изхвърляне на мебели - Италия

Италия има множество празненства за Нова година. Въпреки това, едно от по-интересните традиции е внезапното - и донякъде горещо - ранно начало на пролетното почистване. Жителите на Южна Италия избират да се откажат от миналото, като изхвърлят старите си тенджери, тигани, електроника и дори мебели.

Символизирайки новото начало и освобождаване от миналото нещастие, посетителите могат да искат да внимават, ако посрещат новата година в Италия - за да не започнат с неприятен удар по главата.

  1. Чупене на чинии - Дания

За разлика от италианците, датчаните не се задоволяват просто да изхвърлят старите си съдове. След като са ги съхранявали през цялата година, всички неизползвани съдове, чаши или чаши получават много специално изпращане. На 31 декември датчаните ще съберат събраните си съдове и ще ги занесат в домовете на своите приятели и семейство, където ще ги разбият на входната врата.

Тази агресивна и разхвърляна традиция може да изглежда като един от начините да направите недоволство, но символиката е на любовта и най-добрите пожелания. Разбиването на чиния в нечия входна врата е начин да изразите благодарност за вашата любов и подкрепа към близки и приятели, за да им пожелаят най-доброто за една нова година.

  1. Лук над вратата - Гърция

В Гърция родителите имат особена молба към децата си в новогодишната нощ. Лукът в Гърция символизира растежа и прераждането - две неща, които са сърдечно приветствани в началото на новата година. След като окачат лука до вратата за новогодишната нощ, гръцките родители ще събудят децата си, като поставят лука на главите им, за да им пожелаят добро здраве и късмет.

  1. Гадаене по сърцевината на ябълката - Чехия

Друга традиция на тема плодове в Чехия, ябълките се използват за предсказване на следващата година. Смята се, че разрязването на ябълка наполовина и прегледът на формата на сърцевината ще покаже какво да очаквате. Ако семената можете да образувате кръст, може да очаквате късмет лош. Въпреки това, ако семената в сърцевината ви образуват звезда, вие очаквате по-светло бъдеще.

Романтични традиции за новогодишната нощ

Искате ли да имате късмет в любовта през новата година? Ето три новогодишни традиции от цял ​​​​​​свят, които да ви помогнат да подобрите любовта си към живота.

*В Италия младите обнадеждени романтици трябва да носят червено бельо, тъй като се смята, че това символизира късмета в плодородието и любовта.

*Самотните жени в Ирландия спят с мъжко име под възглавницата си във вечерта на Нова година, за да привлекат човека на мечтите си през следващите 12 месеца.

*Може би най-разпознаваемата традиция за новогодишната нощ, среднощната целувка може да има малко повече сила, отколкото може да сте вярвали в началото. Британската и германската традиция, тези, които се опитват да се забавляват, могат да искат внимателно да изберат партньора си, тъй като се смята, че чувствата, споделени в полунощ, ще продължат през цялата година.

Бъдете здрави, щастливи и радостни през новата 2024 година!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.