След като мина погребението на кралица Елизабет II, всички замесени започват да говорят как е организирано това грандиозно събитие. И така, в Тауър, както се оказа, е бил построен модел, подобен на мястото за сбогом в Уестминстър Хол, където поданиците се сбогуваха с монарха си в продължение на няколко дни. Това разказа един от бойците на Тауър, който е бил на пост.

Военни и полиция са участвали в организирането на погребението. Те поддържали реда и участвали във възпоменателни и траурни събития, чийто план бил ясно планиран много преди смъртта на кралица Елизабет.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andy Merry (@beefeaterandy)

Beefeaters of the Tower, тези, които пазят кралските бижута, гледат гарваните и водят екскурзии, също взеха важно участие в погребението. Те винаги могат да бъдат разпознати по формата на стар образец. Всички те са бивши военни, защото в случай на опасност трябва да защитават Тауър и съкровищата, които се съхраняват там.

Един от бифийтърите на име Анди Мери показа в мрежата как е преминало обучението. Учебният полигон е изграден в казармите на Хайд Парк. И всички, които участваха в бдението, докато беше сбогуването с кралицата, с часове репетирали смяната на караула и церемониалните движения.

Бифийтърът обаче сподели, че са имали моменти, в които са можели да релаксират в специална стая за релакс.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andy Merry (@beefeaterandy)

Също така те са обявили на хората в Лондон, че кралицата е починала и сега имат нов крал.

Това е стара традиция от онези времена, когато хората са научавали всички новини от глашатаите.


Сбогуване с кралица Елизабет в Уестминстър Хол 
Снимка: Getty Images

В Тауър по традиция празнуват възкачването на нов крал на престола – в техния затворен ексклузивен бар, където можете да влезете само по покана на бифийтър и това правило важи дори за премиера.

Припомняме, по-рано стана известно кой носи ковчега на кралицата. Това бяха кралските гренадери и петима от тях бяха извикани специално от Ирак.

Това беше отговорна мисия, тъй като тежкият 200-килограмов ковчег трябваше да бъде преместван няколко пъти през деня на погребението от каретата в катафалката и след това спуснат в гробницата в замъка Уиндзор.

И кралските регалии: короната и скиптърът, както се оказа, са били внимателно завинтени към капака на ковчега. Тъй като по време на погребението на дядото на кралицата короната падна право в канавката, което, разбира се, се смяташе за лоша поличба.

Превод: GlasNews