Положителното мислене е ключът към нашето психично здраве. Авторът на мотивационна литература Луиз Хей сподели утвърждения, които да казвате всяка сутрин, за да се подготвите за успешен ден.

Какво представляват утвържденията и как да ги произнасяте правилно?

Утвържденията са твърдения или фрази, които човек казва, за да повлияе на неговото подсъзнание. Те са насочени към укрепване на позитивното мислене, повишаване на увереността и мотивацията. Повтарянето на утвърждения създава положителни нагласи в ума и може да повлияе на поведението.

Как се казват утвърждения:

Позитивност: Фразите трябва да бъдат формулирани по положителен начин. Вместо да използвате думи, които описват липсата на нещо, по-добре е да се съсредоточите върху това, което бихте искали да внесете в живота си.

Сегашно време: Изразете утвържденията си в сегашно време, за да увеличите чувството си за реалност. Например, вместо „Аз ще бъда успешен“, кажете „Аз съм успешен“.

Емоционална интензивност: Добавете емоционални компоненти към вашите утвърждения. Почувствайте радост, увереност, благодарност, докато ги произнасяте.

Последователност: Повтаряйте утвържденията редовно, особено във времена на съмнение или стрес. Колкото по-систематично ги използвате, толкова по-голямо може да бъде тяхното въздействие.

Стойността на сутрешните утвърждения:

Създаване на положително мислене: Сутрешните утвърждения ви помагат да започнете деня с положителна нагласа и нагласа за успешно изпълнение на задачите.

Изграждане на положителна енергия: Повтарянето на сутрешните утвърждения създава положителна енергия, която ви носи през целия ден.

Намаляване на стреса: Положителните сутрешни утвърждения могат да помогнат за намаляване на стреса и безпокойството, като предоставят по-оптимистична перспектива за събитията през деня.

Сутрешни утвърждения за успешен ден:

Щастлив съм, че слънцето изгря днес и започна един нов уникален ден от живота ми.

Тази сутрин ми носи ново начало, нов шанс за успех и определено ще се възползвам от него.

Днес съм отворен за радост и благополучие.

Всяка сутрин започвам от чист лист и мога да напиша своя собствена история на успеха.

Този ден е пълен с възможности и аз съм готов да ги посрещна.

Приемам новия ден с увереност и радост.

Създавам деня си с любов, благодарност и положителни действия.