Огледалната дата 22.02.2022 се оказва  най-желана за бракосъчетание на бъдещо семейство от Цалапица. Двойката вярва, че именно такава комбинация на числата е една от най-подходящите  да си кажат заветното „ДА", защото се смята за най-късметлийска. 22 февруари е единствената абсолютно огледална дата тази година.

Двамата избрали венчавката да бъде в родното им село Цалапица, а ритуалът да бъде изпълнен по стара българска традиция – в народни носии, с пита, мед и сол.

„Двамата държаха твърдо по време на бракосъчетанието да бъдат облечени в носии, затова читалището в село Цалапица съдейства и осигури народни облекла за младоженците и техните кумове. Погледът към традициите в толкова важен момент, какъвто е сключването на брак е послание към всички да не забравяме нашите корени", разказа кметът на селото Ивайло Данаилов.

Събитието е планирано  за 17:00 ч., когато лично кметът на Цалапица Ивайло Данаилов ще венчае двамата влюбени. Ритуалът ще се състои в „Ритуалната зала" на селото, а веселата част младоженците оставят за по-късно.

Сватбата в Цалапица е единствената в община „Родопи" на днешния ден. Пандемията като цяло се е отразила на бракосъчетанията и младоженците желаят да сключат брак в присъствието само на свидетели и на най-близките.