Заоблени, квадратни, бадемови или ковчег - има редица видове форми на ноктите, от които да избирате, когато искате да имате свеж маникюр.

Независимо дали предпочитате по-къси, или по-дълги нокти, играта с формата е забавен начин да променяте вида на вашия маникюр на всеки няколко седмици. Ако ноктопластиката не е по вкуса ви, то защо да не смените обичайните си бадемови нокти с такива във форма червило?

Или пък не ги оформите закръглено-квадратно? В галерията ни днес сме събрали девет типа форми на ноктите, които да вдъхновят следващия ви летен маникюр, но първо ще ви дадем няколко изключително полезни съвета за това как ръцете ви да изглеждат като на истинска богиня.  Как да се грижите за ноктите си?

Преди да се научите да играете с видовете форми на ноктите, които да отиват на маникюра ви ноктите, първо е изключително важно да разберете как да се грижите за тях, за да сте сигурни, че са възможни най-здрави и поддържани между посещенията ви в салона на маникюриста. Поддържането на ноктите ви сухи и чисти, чрез носене на ръкавици при миене и почистване на дома, помага да се предотврати развитието на бактерии под тях. Използването на остри инструменти за маникюр като ножици и нокторезачки ще ви гарантира безпроблемно лечение, защото по този начин ще изрежете ноктите напречно, а след това ще можете да закръглите върховете им с нежно изпилване. Маслото за кожички, в допълнение към използването на лосион за ръце, е много полезно и ежедневното му нанасяне ще ви помогне да укрепите ноктите си. И запомнете - винаги преди да нанесете лак върху ноктите си, първо поставете върху тях втвърдител, който да служи като защитен слой.

Заоблени нокти  

Тази форма е идеална за по-къс маникюр или когато искате да заздравите ноктите си, защото при нея ноктите се простират съвсем малко отвъд нокътното легло и е повече от лесно да поддържате естествената им форма. Неслучайно това е и най-популярната форма, която използват салоните за маникюр по света.

Квадратни нокти

Считайте това за алтернатива на овалната форма на маникюра, но с изпилен до съвършенството ръб. Лесен за поддръжка и ефектен, квадратният стил се характеризира с плосък връх и незабележимо заоблени ръбове в краищата на ноктите и може да бъде перфектното и различно от обичайно решение, независимо дали искате дълъг или къс маникюр.

Заоблен квадрат

Заоблените по краищата квадратни нокти са сред най-предпочитаните във всички салони за маникюр в света. Формата е универсална и ласкава, тъй като е по-мека от своята ръбата и ъгловата версия, но същевременно носи уникален и различен почерк на ноктите ви. Това е и най-подходящата форма за ноктите ви, ако обмисляте  ноктопластика.

Бадем

Вечната класика в маникюра, която набира нова популярност през последните три години - ноктите с форма на бадем са тесни и със заоблен връх, и имат способността визуално да удължават ръцете и ноктите, което ги прави да изглеждат по-женствени и нежни.

Стилето

Както и звученето им подсказва, ноктите с форма стилето са дълги, екстремни и остри. Този заострен вариант на бадемовата форма на ноктите, внася доза дързост, драматизъм и дължина в маникюра ви. Но внимавайте - този маникюр може да бъде наистина опасен, така че бъдете изключително внимателни, когато нанасяте или сваляте грима си, ако изберете тази дръзка форма за ноктите си.

Червило

Подобно на ноктите с форма стилето и с този съвременно оформен маникюр трябва да се внимава, в противен случай можете да си гарантирате сериозни и неприятни драскотини по лицето, тялото или по гърба на партньора ви...Както името им подсказва - ноктите с форма червило се оформят под ъгъл, подобно на едноименния продукт за устни. Ако искате нещо наистина различно от обичайния маникюр, който носите от години, но без да сте твърде фрапантни и да запазите своите класа и стил - то ноктите червило определено са правилният избор.

Овал

Тези благословени с естествено дълги и силни нокти не случайно почти винаги избират маникюр с овална форма на ноктите, защото тя придава онзи търсен, типично женствен вид на ръцете. Подобно на бадемовата форма, овалните нокти също визулано удължават пръстите и ръцете, и са изключително нежни, елегантни и изискани. Всичко, което една истинска дама би желала да бъде.

Квадратен овал

Когато не можете да решите между квадратна или овална форма на ноктите - просто вземете най-доброто от двата свята и заложете на маникюр с квадратно-овална форма. Така ще съчетаете дръзкия ъглов контур на квадратните нокти с визуалното удължаване, което носи овалната форма. Това е перфектно решение и, ако искате дълъг маникюр с различна и изтънчена визия.

Ковчег

Името на този маникюр може и да звучи гробовно, но начинът, по който ноктите с тази форма изглеждат на модните подиуми по света определено не оставя мрачни мисли в главите ни. По правило дълъг, дързък, различен и смел - с този маникюр едно е сигурно - няма да останете незабелязани.

Източник: dama.bg