Понякога дори птиците искат да се отпуснат, за забравят проблемите и да влядат в друга роля!

Може би така може да оправдаем тази сврака, която бе заснета в необичайна ситуация. Черно-бялата красавица бе заснета да виси с главата надолу, досущ като прилеп.

Видеото е споделено този понеделник в социалната мрежа Редит, но записът е далеч по-стар – от далечната 2016-та година, когато нямаше коронавирус, локдаун и зелени сертификати.

Любопитната сврака и нейният приятел са видени да се забавляват в двора на къща в Австралия.

Птицата с интерес наблюдава просната кърпа и решава да си спретне забавление. Тя се захваща с краката си за плата и смело увисва с главата надолу, под учудения и леко завистлив поглед на своя пернат събрат, който решава да се намеси в тази нетипична за вида ситуация и сваля любопиткото на земята.

В мрежата случката печели множество гледания, а хората се надпреварват да измислят интригуващо описание.

За някои свраката е имала нужда от почивка, а за други истината е една – това е прероден прилеп.

И все пак, видеото ни показва представителите на вида в една далеч по-миролюбива светлина, защото свраките се славят с лош нрав и не се свенят да нападат кучета, котки, гълъби, че дори и “венеца на творението” – хората.

От лошия нрав на птиците често се оплакват колоездачи и бегачи, а само в Автралия са получени цели 4500 оплаквания за подобни случки, при това само за тази година.