Всички обичаме филмите с мистериозни места, където имат достъп броени хора. Интересното е, че реално наистина има такива места, но едва ли някога ще можем да ги видим.

Тайната линия на метрото се намира на 200 метра под улиците на Москва. Построена е през ерата на Сталин и свързва Кремъл с други важни точки на града.

Елитни клубове, правителствени организации, тайни стаи и т.н... На много места в нашия свят 99,9% от хората никога няма да имат възможност да надникнат.

Стая 39

Мислите ли, че е възможно да се говори за подобно нещо, без да се споменава Северна Корея? Стая 39 е името на севернокорейска организация, която съществува от 1970 г. и се смята, че служи за прекратяване на „мръсната работа“ на правителството. Смята се, че в централата им се обменя чужда валута и се продават оръжия.

White's Gentlemen's Club

Най-ексклузивният клуб във Великобритания е основан през 1693г. Клубът е известен и с книгата, която описва залаганията и то не какви да е, а напълно причудливи. Така веднъж е бил направен залог за 3 хиляди лири за капка дъжд и трябвало да се познае коя капка ще падне най-бързо от прозореца. Приемът не е достъпен за жени и за да станете част от клуба трябва да бъдете поканени от поне трима членове, които вече са част от него.

Метро 2

Тайната на линията на метрото, която се намира на 200 метра под улиците на Москва. Тунелът (метрото) е построен през ерата на Сталин и свързва Кремъл с други важни точки на града. Може да се влезе само със специално разрешение от правителството.

Ватикански таен архив

Само папата и някои хора, които са част от църквата, могат да влязат в тайните архиви на Ватикана. Той е дълъг невероятните 84 км и съдържа милиони документи. Някои от тях са на повече от 1200 години, така че който влезе в архива, има шанс да разбере голяма част от църковната история, но по различен начин.

Клуб 33

Наречен „Дисниленд клуб 33“, той е основан от най-влиятелните бизнесмени, знаменитости и политици, пише pochivkablitz.bg. След откриването до него са имали достъп 33 директори от най-влиятелните компании в света, откъдето идва и името. И за да стигнете до там днес, трябва да платите 30 хиляди долара и да изчакате да бъдете извикани до 15 години.